BEP ögeleri nelerdir?
IEP’de neler yer alır? Öğrencinin mevcut başarı düzeyi. Uzun vadeli hedefler. Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için gereken kısa vadeli hedefler. Öğretim yöntemleri ve materyalleri. Programın başlangıç ve bitiş tarihleri. Değerlendirme yöntemleri ve kriterleri. Diğer öğeler… .
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması, 1997 yılında kabul edilen 573 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği yasal bir zorunluluktur.
Destek eğitim planı ile BEP planı aynı mı?
Öğrencilerin akademik başarıları dikkate alınarak telafi eğitim odasında bireysel eğitim yapılır. Ancak; gerekli görülmesi halinde BEP geliştirme birimi, eğitim başarıları aynı düzeyde olan öğrencilerle bireysel eğitimin yanı sıra en fazla üç öğrencinin bir arada ders gördüğü grup eğitimi verilmesine karar verebilir.
BEP ve böp nedir?
Öğrencinin Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) dikkate alınarak hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) esas alınarak, bir derste öğrenciyle yapılması gereken çalışmaları içeren ders planıdır. Öğretmen, BEP’deki hedefler doğrultusunda, öğrencinin zihnindeki kurguya göre, belirli bir düzen içerisinde öğrenciyle çalışır.
BEP’in özellikleri nelerdir?
ÖĞRENCİYE. Sınıf içi etkinliklerin öğrencinin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesini sağlar. Ebeveynler ve okul personeli arasında iletişim ve işbirliğini sağlar. Ebeveynlerin eğitim hakkıyla ilgili kararlara katılımını sağlar.
BEP hazırlama aşamaları nelerdir?
Genel olarak, BEP geliştirme süreci BEP’i hazırlama, planlama, uygulama ve izleme aşamalarından oluşur. Bu sürecin etkili bir şekilde yürütülmesi bu dört aşamanın dikkatlice takip edilmesine bağlıdır.
Hangi derslerden BEP hazırlanmaz?
➢ Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) toplantısında, öğrencinin eğitim performans göstergeleri açısından akranlarından farklılaştığı dersler için BEP hazırlanması kararlaştırılır. Öğrencilerin akranlarıyla aynı düzeyde olduğu dersler için BEP hazırlanmaz.
Sınıfta kaynaştırma öğrencisine nasıl davranılmalı?
Her aşamada, öğrencileri öğrenmeye dahil etmek ve özgüvenlerini artırmak için motive edici ve cesaretlendirici kelimeler kullanılmalıdır. Öğrenci-öğrenci işbirliği ve ortak çalışma uygulamaları dahil edilmelidir. Amaç, öğrencilerin kaynaştırma öğrencilerini kabul etmelerini ve desteklemelerini sağlamaktır.
Öğrenci hangi durumlarda RAM’a gönderilir?
Zeka testinin sonuçlarına göre RAM gerekli prosedürleri başlatacaktır. Öğrencinin belirli bir öğrenme güçlüğü, otizm veya konuşma güçlüğü olduğundan şüpheleniliyorsa, önce hastaneye sevk edilecektir. Komite raporu hastaneye ulaştıktan sonra öğrenci RAM’a sevk edilecektir.
30 saat dersi olan öğretmen destek eğitim verebilir mi?
Sınıf öğretmenleri görevlerinden ayrıldıktan sonra haftada 8 saate kadar ücret ve ek ders saatleri karşılığında destek odalarında çalışabilirler. Haftada 30 ders saatine ek olarak, sınıf öğretmenlerine Destek Eğitim Odasında haftada 8 saat daha ders verilebilir.
Dil ve konuşma güçlüğü için BEP hazırlanır mı?
BEP Gelişim Birimi tarafından konuşma ve dil güçlüğü çeken bireyler için hazırlanan bireysel eğitim planları, Konuşma ve Dil Güçlüğü Eğitim Programı’na dayanmaktadır. Bireysel performans göz önüne alındığında, esas önemli olan programda belirtilen kazanımlardan hangilerinin elde edilebildiğidir.
Destek eğitim odasında öncelik hangi öğretmenin?
Özel eğitim odasında, görme engelli, işitme engelli ve zihinsel engellilere yönelik ilkokul öğretmenleri, gezici özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre istihdam edilmektedir. Atamalarda okul öğretmenleri önceliklidir.
Bep dosyası nereden alınır?
Eğitim Değerlendirme Talep Formu: Eğitim değerlendirme talepleri için standart formlar tüm RAM ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitelerinde mevcuttur. Eğitim değerlendirme talep formları okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları için ayrı ayrı mevcuttur.
Bep ve zep nedir?
Özel yetenek tanısı konulan öğrenciler için iki tür uygulama yapılmaktadır: “Okul içi eğitim etkinlikleri (Zenginleştirme B Programı ve ZEP)” ve Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) yönlendirme (Zenginleştirme A). Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen sınıf düzeyindeki öğrenciler BİLSEM’lere yönlendirilmektedir.
Böp kim hazırlar?
➢İlk eğitim değerlendirmesi ve tanısı yapılacak her bireyin eğitim planı Özel Eğitim Değerlendirme Komisyonu tarafından hazırlanır.
BEP birimi üyeleri kimlerden oluşur?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
BEP dosyasını kim saklar?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı için hangi derslerin oluşturulması gerektiğine karar verildikten sonra, bu, IEP toplantısında IEP Birimi tarafından kararlaştırılmalıdır. *BEP planı, öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
BEP değerlendirme yöntem ve teknikleri nelerdir?
RESMİ OLMAYAN DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
BEP toplantısında neler konuşulur?
Bu toplantılara öğrencinin branş öğretmenlerinin ve öğrencinin ailesinin katılımı zorunludur. Bu toplantının amacı çocuğunuz için alınacak önlemleri belirlemek ve okul ve sınıf yapılanmasını sağlamaktır. Bu, çocuğun o yılki eğitim hedeflerini belirleyecektir.