İçeriğe geç

Çaycuma Nın Kaç Tane Köyü Var

Zonguldak’ın kaç köyü var?

Zonguldak İlçe Sayısı: 7 Belediye Sayısı: 25 Belde Sayısı: 17 Köy Sayısı: 378

Çaycuma nüfusu kaç 2024?

TUİK’e göre 2024 yılında ilçenin toplam nüfusu 91 bin 968, ilçe merkezi nüfusu ise 32 olacak.

Çaycuma neyi ile meşhur?

Filyos kasabasında Sümerbank Filyos ateş tuğlası fabrikası da bulunmaktadır. Filyos Liman Projesi Çaycuma’nın Filyos kasabasında uygulanmaktadır. Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz yatakları ve Türkiye’nin önemli kuvars kristal yatakları da bu ilçede bulunmaktadır.

Çaycuma ismi nereden gelir?

Filyos Çayı kıyısında cuma günleri kurulan pazarda, pazara gelenler “Çay’a gidiyorum Cuma” derlermiş, bir süre sonra adı “Çaycuma” olarak anılmaya başlanmış.

Çaycuma’da kaç köy var?

Çaycuma Kaymakamlığı Belediye Sayısı: 6 Belde Sayısı: 5 İlçe Sayısı: 39 Köy Sayısı: 78

Zonguldak’ın en güzel ilçesi hangisidir?

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Ereğli, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olup Zonguldak’ın en popüler ilçesidir.

Çaycuma’da ne yetişir?

İlçe, Filyos Vadisi boyunca kuzey rüzgarlarının etkisi altındadır. Karadeniz bölgesine özgü bitki örtüsüne sahiptir. Ormanlarımız genel olarak iğne yapraklı ve yaprak döken ağaçlardan oluşur, çoğunlukla çam, köknar, meşe, kayın, gürgen, çınar, kestane, kızılağaç ve ceviz.

Çaycuma kaç yılında ilçe oldu?

Bir rivayete göre Yakademirciler ve Velioğlu köyleri sakinlerinin ortaklaşa yaptırdığı “Çay Camii” zamanla Çaycuma adını almış ve ilçe bugünkü adını almıştır. 1883 yılında Çarşamba Divan ismiyle Bartın ilçesine bağlanan Çaycuma, daha sonra Devrek ilçesinin bir bucağı olmuş ve 1883 yılında kurulmuştur.

Çaycuma ilçe sağlık müdürü kim?

Çaycuma İlçe Protokol Listesi GÖREVİ ADI SOYADI İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Nur KÖKER ATMACAÇaycuma Devlet Hastanesi Başhekim, Yardımcı Hekim, Uzman Dr. Hazel Ercan MUTLU23. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Bağlı Kurum ve Kuruluşlar Organize Sanayi Bölge Müdürü

Zonguldak’ın en meşhur tatlısı nedir?

HÜPPÜLÜ TATLI | Kültür portalı

Çaycumada ne var?

Çaycuma’da mutlaka görülmesi gereken yerler. Filyos Antik Kenti. Filyos Kalesi. Kadıoğlu Mozaikleri. Gavur Ambarı ve Ceneviz Mezarlığı. Çayır Köyü Su Mağarası. Velibaba Tabiat Parkı. Filyos Plajı. Daha fazla makale…

Gartlaç ne demek?

18- Gartlaç Mısır, su ve tuzdan yapılan bu lezzetli hamur, ısıtılmış saça sıvı kıvamda dökülüp, çevrilerek kızartılır. Bayramlarda hazırlanan gartlaç, özellikle Zonguldak köylerinde afiyetle yenir.

Çaycuma neden kokuyor?

Zonguldak’ta iki ay önce göreve başlayan Vali Ali Kaban, ilk kez ziyaret ettiği Çaycuma’da ilçenin girişinde fark ettiği kötü kokunun nedenini sordu. Vali Kaban, kokunun kağıt fabrikasından kaynaklandığını öğrenerek, bunun önüne geçmek için bir şeyler yapılabileceğini belirtti.

Çaycuma hangi Türk boyundandır?

Tarih öncesi çağlarda Çaycuma’nın bulunduğu bölgeye Paphlagonia adı verilirdi. Paphlagonia bölgesinin batı sınırı Filyos çayıydı. Karadeniz kıyısındaki Tios (Filyos), Milet’in bir kolonisiydi. Paphlagonia bölgesindeki bilinen en eski yerleşimler Frig kabileleridir.

Çaycuma pazarı hangi gün?

Salı günleri Çaycuma’da kurulan İstasyon Pazarı aynı ilçede kapalı pazara taşındı. Salı günleri Çaycuma’da kurulan İstasyon Pazarı aynı ilçedeki kapalı pazara taşındı. Uzun yıllar ilkel yöntemlerle kurulan pazar, yeni yerinde son derece modern koşullarda hizmet veriyor.

Zonguldak Ereğli’nin kaç tane köyü var?

Ereğli Kaymakamlığı Belediye Sayısı: 4 Belde Sayısı: 3 İlçe Sayısı: 44 Köy Sayısı: 96

Zonguldak ilçeleri kaç tane?

İdari olarak Zonguldak, Merkez İlçe, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Kdz.Ereğli, Kilimli ve Kozlu ilçelerinden oluşmaktadır.

Zonguldak’ın neyi meşhur?

Kömür madenleri ve Zonguldak limanının etrafında kurulan şehir, doğal güzelliklerini cömertçe ziyaretçileriyle paylaşıyor. Karadeniz’in batı kıyısındaki önemli bir ticaret limanı olan Zonguldak, demir-çelik şirketleri, kömür madenleri ve doğal zenginlikleriyle öne çıkıyor.

Zonguldak hangi ilden ayrıldı?

20 Nisan 1920’de TBMM hükümeti Devrek, Ereğli, Mudurnu, Bartın, Göynük ve Zonguldak’ı bağımsız Bolu Vilayetinden ayırarak Kastamonu Vilayeti’ne bağladı. 14 Mayıs 1920’de Zonguldak Kazası Mutasarrıflığa dönüştürüldü ve Kaymakam Ahmet Cevdet Bey Mutasarrıf Vekili olarak atandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort