İçeriğe geç

Tüyleri Almak Abdesti Bozar Mı

Tüyleri aldıktan sonra namaz kılınır mı?

“Kasık kıllarını tıraş etmek fıtrî sünnetlerdendir. Bu, konuyla ilgili sabit hadislere göre kırk günden fazla bırakılmamalıdır. Kırk günden sonraya bırakılması namazın sıhhatini etkilemez (namaza zarar vermez).”

Kaş alınınca abdest bozulur mu?

Kaşları tedavi amaçlı uygularken, su cilde ulaşmasa bile gusül ve abdest geçerlidir. Ancak söz konusu işlem estetik amaçlıysa ve suyun cilde temas etmesini engelliyorsa, işlem mümkün olduğunca çıkarılmalıdır, aksi takdirde gusül ve abdest geçersizdir.

Kıla dokunmak abdesti bozar mı?

Şafiî mezhebine göre, bir kimse, dinen evlenmesi haram olmayan karşı cinsten birine hiçbir engel olmaksızın dokunursa, her ikisinin de abdesti bozulur (Maverdî, el-Havî, 1/183-187). Ancak karşı cinsin saçına veya tırnağına dokunmak abdesti bozmaz.

Hanefi mezhebinde karşı cinse dokunmak abdesti bozar mı?

Karşı cinse dokunmak istismar sayılır mı? Bir erkeğin yabancı bir kadına dokunması Hanefi mezhebine göre günah olmakla birlikte, bu durumda ne erkeğin ne de kadının abdesti bozulur (Mevsili, el-İhtiyar, I, 54).

Vücuttan tüy almak abdesti bozar mı?

Evet, başında çok bit varsa ve bu durum ona sıkıntı veriyorsa, başını tıraş etmesi caizdir. Aynı şekilde, gerekirse vücut kıllarını da tıraş edebilir. İhramlı bir kimse abdest alırken, gusül alırken, teyemmüm ederken veya vücudu pisliklerden veya suyu engelleyen engellerden temizlerken vücudundan kıl koparılmasında bir sakınca yoktur.

Koltuk altı kili alınca gusül gerekir mi?

Bu sebeple adetli, doğum yapan ve cünüp olanların, banyodan önce saçlarını ve tırnaklarını kesmelerinde, koltuk altlarını ve kasıklarını temizlemelerinde bir sakınca yoktur.

Baloncuk gaz abdesti bozar mı?

“Özü şudur ki, bir kimseden çıkan rüzgâr abdesti bozar. Ancak rüzgâr bir kimseden devamlı olarak çıkarsa, namaz kılmak isterse her farz namaz için abdest alması gerekir. Daha sonra, namaz kılarken rüzgâr ondan çıktığında, bu rüzgâr onun namazını bozmaz.

Abdest hangi durumlarda bozulur?

1. İdrar ve dışkı yollarından ve rahimden idrar, dışkı, meni, sperm veya kan gibi herhangi bir pislik, sıvı veya maddenin çıkması. 2. Vücudun herhangi bir yerinden kan, irin veya diğer pis maddelerin çıkması. Ağızdan çıkan sıvı kan miktarı tükürükten fazla veya eşitse abdesti bozar.

Hafif uyuklamak abdesti bozar mı?

Buna göre, namaz dışında yan yatıp secde halinde ayakta durmak abdesti bozar. Ancak uyku ile uyanıklık arası bir halde uyumak veya eklemleri gevşemeyecek şekilde yere sağlam oturmak abdesti bozmaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/10).

Cinsel organı ağza almak abdesti bozar mı?

Bir koca karısıyla oral seks yaparsa ve meni boşalırsa, cinsel sağlık konusundaki İslami hukuka göre gusül zorunludur. Ancak, sadece mezi (meni öncesi sıvı) boşalırsa, sadece abdest gerekir ve meziyi yıkamak gerekir.

Eşlerin öpüşmesi abdesti bozar mı?

Buna göre, bir kadına (karısına) çıplak elle, şehvetle bile olsa dokunmak, onu öpmek veya kucaklamak abdesti bozmaz.” (Muhammed b. Salih el-Üseymîn; Müslüman Kadınlar Hakkında Fetvalar; s. 20) Ancak bir kimse karısını öper ve bunun sonucunda penisinden meni veya sperm çıkarsa, abdesti bozulur.

Cinsel organa değmek abdesti bozar mı?

Dokunulan bölgenin cinsel bölgenin bir parçası veya çoğu/tümü olması fark etmez. Bir kişinin sadece önüne değil arkasına da dokunmak abdestinin bozulmasına neden olur. Aynı şekilde, eşin veya çocuğun önüne veya arkasına dokunmak ve kendi şahsına dokunmamak da abdesti bozar.

Sevgiliyle öpüşmek guslü bozar mı?

Sadece öperek veya okşayarak gusül almak gerekmez. Gusül gerektiren durum, cinsel ilişki olmasa bile ya cinsel ilişki ya da boşalmadır. Öpüşerek veya okşayarak boşalma olmazsa ve şehvetten sadece şehvet suyu/kayganlaştırıcı su çıkarsa gusül almak gerekmez.

Eş ile oynaşmak abdesti bozar mı?

Buna göre çıplak elle dokunmak, öpmek, sarılmak gibi durumlar şehvetli bile olsa abdesti bozmaz. (Muhammed b. Salih el-Üseymîn; Müslüman Kadınlara Fetvalar; s. 20) Penisten meninin veya meni sıvısının çıkmaması önemlidir. Böyle bir durumda abdest elbette bozulur.

Kadinlarda abdesti ne bozar?

Abdesti bozan şeyler: 1) İdrar, 2) Dışkı, 3) Mide ve bağırsaklardan gelip arkadan çıkan gaz. 4) Gözlerin görmeyeceği, kulakların duymayacağı kadar çok uyumak. … 5) Aklın işlevini yitirdiği, delilik, sarhoşluk ve baygınlık gibi şeyler.

Kıllar uzun olursa namaz kılınır mı?

Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Namazı ayakta kıl. Buna gücün yetmezse oturarak kıl. Buna da gücün yetmezse yan tarafına yaslanarak kıl.” (Buhari, Taksîru’s-salât, 19 [1117]) Rükû ve secde etmekten aciz olan kimse, namazı ima ile kılar.

Epilasyondan sonra duş almadan namaz kılınır mı?

Merhaba, lazer epilasyon sonrası 1 gün boyunca su ile temastan kaçınılması gerektiği doğrudur. Olası cilt tahrişini önlemek için su ile özellikle sıcak su ile temastan kaçınılmalıdır.

Namaz hangi durumlarda kılınamaz?

Namaz; uykuya dalmak, unutmak veya başıyla bile olsa namazı kılamayacak kadar hasta olmak gibi meşru bir özür olmadıkça tesadüfe bırakılamaz. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz uykuya dalıp veya unutarak namazını vaktinde kılamazsa, hatırladığı zaman kılsın.” (Müslim, Mesâcid, 316 [684]; bkz.

Tıraş olduktan sonra namaz kılınır mı?

Abdest sırasında saçınızı keserseniz, abdestiniz bozulmaz. Ancak, saç kesimi sırasında bir kesik veya kanama meydana gelirse, konu mezhebe göre araştırılmalıdır. Hanefi mezhebine göre, bir uzuv kanarsa abdest geçersizdir. Ancak Şafii mezhebinde, kan abdesti geçersiz kılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir